Snel leren = leuk leren VMBO

Huiswerk maken is niet leuk...of toch wel?

Op veel middelbare scholen krijgen kinderen wel te horen wat zij moeten leren, maar niet hoe zij dit het beste kunnen aanpakken. Er wordt veel zelfstandigheid verwacht op het gebied van plannen, organiseren en bestuderen van de lesstof. Ouders zitten vaak met de handen in het haar, want hoe krijgen zij hun puber aan hun huiswerk. 

Na iedere les kunnen de leerlingen meteen aan de slag met wat er tijdens de training behandeld is en dit zal meteen tijdwinst opleveren!

Tijdens de training Snel leren = leuk leren, leren kinderen hoe je snel, slimmer en leuker kunt leren. In 6 lessen van een uur leren kinderen verschillende studievaardigheden en leerstrategieën toe te passen waardoor het leren efficiënter en makkelijker wordt. 

Na de afronding van de training kunnen leerlingen :

  • Zelfstandig huiswerk maken en examens plannen en organiseren
  • Verschillende vormen van huiswerk aan te pakken en met het huiswerk van verschillende vakken om te gaan
  • Uitleg geven over hoe het brein leert
  • Welke manier van leren en welke leermethode het beste bij hen past
  • Geheugentechnieken gebruiken om de leerstof beter en makkelijker te onthouden
  • Belangrijke sleutelwoorden uit een tekst halen, weten wat de hoofd- en bijzaken van een tekst zijn
  • Snel en overzichtelijk aantekeningen maken tijdens een les en een goede samenvatting maken
  • 2 tot 4 keer sneller lezen 
  • Zelfstandig met het huiswerk en de leerstof aan de gang gaan door een ideale leeromgeving te creëren door gebruik te maken van leerblokken en leertijddoelen te stellen.
Na iedere les kunnen de leerlingen meteen aan de slag met het oefenen van de geleerde vaardigheden en technieken op het eigen huiswerk. Dit zal meteen tijdswinst opleveren!


Het verschil tussen de training snel leren = leuk leren en deze training snel leren = leuk leren VMBO is dat het leren plannen van een volledige  toetsweek vervangen is door het visueel plannen van het huiswerk. Al het huiswerk wordt overzichtelijk in een huiswerkschema gezet, waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende kleuren en symbolen voor het huiswerk van de verschillende vakken. Ook wordt er extra aandacht besteed aan de sleutelwoorden uit een tekst halen.

 

Kosten

De kosten voor een training bestaande uit 6 lessen van 1 uur inclusief cursusboek en cursusmateriaal bedraagt € 279,-

Individueel

Wil je de training liever individueel volgen? Dat is natuurlijk ook mogelijk. De kosten voor deze training zijn dan € 395,- exclusief materiaal